Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
|
Inregistrare grup tinta
Articole
PDF Imprimare Email

ASE Bucureşti: Pledoarie pentru antreprenoriatul bazat pe cunoaştere

 

[ preluare Economistul.ro ]

Joi, 14 Octombrie 2010

Florin ANTONESCU


În contextul campaniei de informare şi conştientizare asupra avantajelor adoptării antreprenoriatului bazat pe cunoaştere, inovare şi competitivitate, Academia de Studii Economice din Bucureşti a organizat un seminar inclus în proiectul „Academia de Antreprenoriat bazat pe Cunoaştere”, finanţat prin programul POS-DRU şi coordonat de ASE, parteneri fiind Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Economic & Business Research Center şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR 1903. Grupul ţintă este format din angajaţi, manageri, întreprinzători, persoane care doresc să iniţieze afaceri pe cont propriu.

 

Proiectul vizează, cu precădere, aplicarea volumului de cunoştinţe dobândit la condiţii concrete din mediul economic, în acest sens pronunţându-se, în deschiderea reuniunii, prof. univ. dr. Pavel Năstase, managerul proiectului, care a insistat asupra părţii practice a conceptului de antreprenoriat bazat pe cunoaştere. La rândul său, prof. univ. dr. Cezar Corâci, preşedintele UGIR 1903, a prezentat o expunere cu tema „Mediul de afaceri din România, constrângeri şi oportunităţi”. Despre „Antreprenoriat şi inovare în Uniunea Europeană” a vorbit lector univ. dr. Robert Şova, de la Academia de Studii Economice.

 

Cele două sesiuni de lucru ale reuniunii au dezvoltat subiectele „Analiza conceptelor antreprenoriatului bazat pe cunoaştere” şi „Analiza relaţiei între antreprenoriatul bazat pe cunoaştere, inovare şi creştere economică”, respectiv „Analiza conceptelor intraantreprenoriatului”. Proiectul va continua cu seminarii la Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi.

 
PDF Imprimare Email

 

ASE Bucureşti – lansarea proiectului POS-DRU: Academia de antreprenoriat bazat pe cunoaştere

 

[ preluare economistul.ro ]

 

Luni, 02 August 2010
Florin ANTONESCU

Promovarea şi dezvoltarea unei atitudini antreprenoriale inovative, fundamentate pe cunoaşterea şi cercetarea mediului economic, formează esența proiectului „Academia de antreprenoriat bazat pe cunoaştre” (AAC), dezvoltat de Academia de Studii Economice din Bucureşti, în calitate de solicitant, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Economic&Business Research Centere şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR 1903.


Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are valoarea totală de 18.981.745 lei (18.171.317 lei nerambursabili) şi se va derula până la 30 iunie 2013. Prin acest proiect, 2500 de cursanţi vor fi consiliaţi şi formaţi pentru iniţerea de afaceri, prin promovarea inovării şi a culturii antreprenoriale bazate pe cunoaştere, din perspectiva dezvoltării durabile a României.

 

Cu ocazia lansării proiectului, onorată de prezenţa prof. univ. dr. Ion Gh. Roşca, rectorul ASE şi a prof. univ. dr. Ioan Cezar Corâci, preşedintele UGIR 1903, managerul de proiect prof. univ. dr. Pavel Năstase a evidenţiat fireasca asociere dintre Academia de Studii Economice şi Academia de antreprenoriat, în sensul susţinerii, şi pe această cale, a misiunii ASE, aceea de instituţie de cercetare şi de formare în domeniul economic şi în ştiinţe administrative, fiind asigurate disponibilităţile pentru dezvoltarea unui asemenea demers.

Proiectul propune o abordare nouă a conceptului de antreprenoriat, un model bazat pe cunoaştere, diferit de cel tradiţional, fundamentat pe investiţii.

 


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

2010 - 2011

Abonare Newsletter

Abonare NewsLetter

Vă puteţi abona la lista de discuţii Newsletter completând formularul de mai jos:
Puteţi alege în orice moment modificarea opţiunilor exprimate sau renunţarea la acest serviciu.