Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
|
Inregistrare grup tinta
Evolutia retelei
- Noi membri -

Pentru a putea beneficia de cele două programe dezvoltate în cadrul proiectului, trebuie să vă înregistraţi în grupul ţintă. Această înregistrare presupune completarea documentelor necesare fiecarei categorii de grup ţintă.
Documentele completate se vor transmite la adresa
  • Academia de Studii Economice din Bucureşti, sector 1, Bucureşti, Piaţa Romană, nr. 6, sala 0105, în atenţia domnului prof. univ. dr. Pavel Năstase, sau
  • Clădirea Comerţ, sala 1015, în atenţia doamnei inf.dr. Delia Băbeanu.
Programul de asistenta   Articole si studii de caz

Cunoştinţele reprezintă ansamblul de fapte, principii, teorii şi practici legate de un anumit domeniu de muncă sau de studiu. Acestea pot fi teoretice si/sau faptice.
Rezultatele învăţării reprezintă setul de cunoştinţe, abilităţi, şi competenţe pe care o persoană le-a dobândit şi este capabilă să le demonstreze după finalizarea procesului de învăţare pe un anumit ciclu de şcolarizare.

Programul de formare
Evolutie si sesiuni de formare

Formarea in domeniul antreprenorial înseamnă dezvoltarea expertizei in calitate de antreprenor.

Programele de formare se vor desfăşura mixt, atât on-line prin intermediul unei platforme e-learning, cât si face-to-face astfel încât să se asigure calitatea procesului de educaţie cat si o flexibilitate suficientă, din perspectiva timpului, pentru cursanţi.
Start-up
Asistenta gratuita infiintari firme

Consultanta directa face to face si on-line. 

In societatea actuala, bazata pe cunoastere, succesul unei afaceri presupune ca antre/intra-prenorul sa gestioneze eficient nu numai resursele financiare si materiale ci si cunostintele de care dispune.
Programele de formare dezvoltate in cadrul Academiei de Antreprenoriat bazat pe Cunoastere sunt programe de formare profesionala continua. Se vor dezvolta 3 programe postuniversitare de formare, care alături de componenta tradiţională raţional-economică (cunoştinţe juridice si economice necesare iniţierii/dezvoltării unei afaceri) va include si dezvoltarea atributelor personale.
Subiecte noi.
Forum Wiki Blog

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

In venenatis enim quis ante aliquam ornare. Phasellus sit amet enim non mauris varius blandit. Quisque a justo ac orci gravida placerat et id nisi.
Obiectiv: Dezvoltarea atitudinii pozitive fata de inovatie si antreprenoriatul bazat pe cunoastere si fata de auto-ocuparea fortei de munca în randul populatiei cu precadere in randul tinerilor, precum si in randul partilor interesate pentru dezvoltarea afacerilor.

Diplome de participare

Incepand cu data de 1 Noiembrie 2011, se vor distribui diplomele de participare la acest proiect...mai multe informatii

Platforma cursuri

 Platforma de lucru

 

Platforma online pentru cursuri si webseminar va fi disponibila in curand...  Citeste mai mult

Analiza relaţiei dintre antreprenoriatul bazat pe cunoaştere, inovare şi creştere economică Email
Evaluare articol: / 0
SlabBun 

Cosmin Enache

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor
Universitatea de Vest din Timişoara

 

 

1. Introducere în teoria modernă a creşterii economice

Creşterea economică reprezintă fundamentul dezvoltării economice, care constituie, în fond, scopul ultim al ştiinţelor economice, încă de la începuturile acestora. Căci ce altceva îşi propunea să cerceteze Adam Smith în celebrul său tratat de economie „Avuţia Naţiunilor”, dacă nu „natura şi cauzele” creşterii economice?

Conform celui mai influent studiu în domeniul istoriei creşterii economice (Madisson (2003)), în primul mileniu al erei noastre nu s-a înregistrat creştere economică, iar apoi, timp de mai bine de 800 de ani, rata anuală medie de creştere economică a economiei mondiale a fost de numai 0,5%. Care sunt resorturile care au declanşat şi au susţinut apoi creşterea economică fără precedent înregistrată în cea mai mare parte a ţărilor lumii de la începuturile secolului XIX şi până în prezent?

 

Pentru acces complet la articol vă rugăm să vă autentificaţi.
Ataşamente:
Download-ează acest fișier (Enache2.doc)Enache2.doc[ ]79 Kb78 Downloads20.03.2011 14:24
 

Video

news   Ora de Ştiri: Lecţia succesului în afaceri - VIDEO

Citeşte mai departe...

  Antreprenoriat bazat pe cunoastere - VIDEO

Citeşte mai departe...

Antreprenor - Pavel Năstase şi Robert Şova - VIDEO

Citeşte mai departe...

Program gratuit de antreprenoriat - VIDEO

Citeşte mai departe...

Concepte cheie

Programe de formare

Consultanta in timp real

Care sunt cele mai utile componente ale proiectului?
 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

2010 - 2011

Abonare Newsletter

Abonare NewsLetter

Vă puteţi abona la lista de discuţii Newsletter completând formularul de mai jos:
Puteţi alege în orice moment modificarea opţiunilor exprimate sau renunţarea la acest serviciu.